עיצוב הבית נשמע פשוט. נכון? לבחור צבעים, להתאים חומרים? כמה זה כבר יכול להיות מסובך? אז זהו, שיש המון דברים שאתם עלולים לטעות בהם ולהצטער אחר כך (האמינו לי, את חלקן עשיתי בעצמי כשהייתי מעצבת מתחילה). אז קחו בחינם: 10 הטעויות שלא כדאי שתעשו בעיצוב הבית שלכם. תגללו למטה לתמונות של עיצובים שלי.
טעות 1: לתכנן בית עם אדריכל שאינו עושה עיצוב פנים ולהמשיך משם לבד
למה זאת טעות בעיצוב הבית?
כי בניית בית לא מסתיימת בתכנון שלד. צריך לבחור חומרים, לייצר הרמוניה, לתכנן נגרות ותאורה ועוד ועוד. אנשים שמשקיעים כסף בתכנון ועיצוב הבית שלהם על ידי מעצבת פנים מעולה ומנוסה, שמשלימה את עבודת האדריכל חוסכים עשרות אלפי שקלים על טעויות והמון עוגמת נפש. למעשה, כל חווית הבנייה עבורם קלה, זורמת, פשוטה, זולה ונעימה יותר. מעבר לכך, בית שמעוצב על ידי מעצבת פנים נראה אחרת, הערך הנדלני שלו עולה, הוא גורם סיפוק והנאה למתגוררים בו. אם תוותרו על שירותיה של מעצבת פנים, אתם תגורו בסתם בית, חסר אופי ולא מדויק אליכם.
אז מה עושים?
לוקחים מעצבת פנים, אל תחסכו כאן, זה חשוב מדיי. מעבר לזה, מעצבת הפנים חוסכת לכם כסף. רוצים לדעת איך? לחצו כאן.
טעות 2: לתכנן בית מבלי להתעכב על העמדת הריהוט בעיצוב הבית
למה זאת טעות?
כי העמדת הריהוט קובעת את כל תכנית השקעים והתאורה בעיצוב הבית שלכם. לדוגמא: מעל פינת האוכל יש הכנה לגוף תאורה שאמור להיות בדיוק במרכז השולחן. מאחורי פינת המחשב יש הכנה לתקשורת, משני צידי המיטה בחדר השינה יש שקעים וכו'. אם תוותרו על החלטות בדבר העמדת הריהוט, תימצאו את עצמם חיים בסופו של דבר עם בית מלא בחוטים מאריכים.
אז מה עושים?
חושבים לעומק ולוקחים החלטות סופיות בכל מה שקשור להעמדת הריהוט בבית על כל חלליו, מידות השולחן, הספה, מיקום ראש המיטה בחדר השינה וכו'. רק אחר כך מתכננים את החשמל. אם אתם מתקשים להבין את התכנון בדו ממד, בקשו מהאדריכל או מעצבת הפנים שלכם לראות את הבית בתלת ממד, אל תאשרו את התכנון לפני שאתם "סגורים" על העמדת הריהוט.
טעות 3: לתכנן חשמל לטלוויזיה ומחשב על כל קיר בסלון (ליתר בטחון)
למה זו טעות בעיצוב הבית?
כי בזאת כיערתם את קירות הסלון בהמון שקעים וחורים להשחלת חוטים, בגבהים מוזרים. וחוץ מזה, לא חבל על הכסף? כל נקודה כזו עולה לכם כ- 300 ש"ח. בטח יש לכם דברים טובים יותר להוציא עליהם את הכסף ב עיצוב הבית שלכם.
אז מה עושים?
מחליטים איפה תהיה הטלוויזיה ואיפה יעמדו הספות ועושים הכנות בהתאם. אם קשה לכם להחליט קחו ייעוץ מקצועי, אבל אל תחוררו סתם ככה את קירות החדר הכי חשוב בבית.
טעות 4: לתכנן את המטבח, בנפרד מתכנון הסלון ופינת האוכל
למה זו טעות?
כי הסלון, פינת האוכל והמטבח נמצאים בחלל אחד וחייב להיות קשר ביניהם, גם מבחינת פונקציונאלית וגם מבחינה עיצובית. אם תעצבו את המטבח בנפרד (על ידי זה שתתנו למעצבת בחברת המטבחים לתכנן אותו, למשל), תקבלו כל מיני מצבים אבסורדיים כמו אי לאכילה שסמוך לפינת אוכל, מעברים צרים מדיי, גב של ספה שפונה למטבח ועוד ועוד.
אז מה עושים?
תנו למתכנן אחד לתכנן לכם את כל החללים המשותפים בעיצוב הבית שלכם, ספרו לו על ההרגלים שלכם, לדוגמא, האם אתם נוהגים לצפות בטלוויזיה בזמן ארוחת הערב?
טעות 5: לתכנון חלון עם פתיחת ציר, הממוקם מעל כיור המטבח
למה זו טעות בעיצוב הבית?
כי אם החלון ממוקם מעל הכיור במטבח והוא נפתח על ציר ורטיקלי כלפי פנים, כשתפתחו את החלון הוא יתקע בברז (אופס).
אז מה עושים?
אם הכיור במטבח מתחת לחלון, הזמינו חלון הזזה.
אגב, חלון עם פתיחה של ציר ורטיקאלי (כמו חלון של ממ"ד) בעייתי מעוד בחינות: הכנף תקועה לכם באמצע החדר ומתנפנפת כשיש רוח, צריך להתחשב בה כשמתכננים תאורה תלויה והיא מפריעה כמעט לכל וילון שתירצו לעשות על החלון הזה.
טעות 6: לתכנן גוף תאורה תלוי עם נורות קטנות מזכוכית, מול פתחי המיזוג
למה זו טעות ?
אוי, איזה טעות מבאסת זאת, לקנות גוף תאורה העשוי ממקבץ של גופים קטנים ויפיפיים מזכוכית ואז לגלות שהרוח הנושבת מפתח המיזוג שקרוב אליו, הופכת אותו למובייל מרשרש …..
אז מה עושים?
מתכננים את נקודות המאור בבית ואת הנמכות הגבס למיזוג תוך מחשבה על האפקט שיהיה לרוח על גוף התאורה.
ואם לא שמתם לב וגוף התאורה יוצא בדיוק מול פתח המיזוג: בחרו בגוף תאורה צמוד תקרה.
טעות 7: לתכנן את תאורת הקריאה מצידי המיטה בחדר שינה – תלויה מהתקרה
למה זאת טעות בעיצוב הבית?
גופי תאורה תלויים מעל השידות בחדר השינה, זה אמנם מאוד יפה, אבל פחות פרקטי. כי גוף תאורה התלוי מהתקרה נותן תאורה כללית מפוזרת, הפוך מהרעיון של מנורות קריאה, שאמורות לתת תאורה ממוקדת למי שקורא, מבלי להפריע לבן הזוג השני שרוצה לישון.
אז מה עושים?
מתכננים את גופי התאורה מהקיר ובוחרים בגופים שניתנים לכוונון, כך שבן הזוג הישן לא "יחטוף" את האור ישירות לעיניים.
טעות 8: לתכנן שקעים ותאורה מצידי מיטה בחדר השינה, מבלי להתחשב ברוחב המיטה וגובה ראש המיטה
למה זאת טעות?
כי אם המיטה תהיה רחבה מהסטנדרט, היא עלולה לכסות את השקעים ואם יש לה "ראש מיטה" שגובהו לא נלקח בחשבון הוא עלול לכסות את נקודות המאור.
אז מה עושים?
בוחרים את המיטה בחדר השינה עוד בזמן התכנון, או לפחות את המידות שלה: רוחב, גובה, ראש מיטה וכו' ועל פי אלה מתכננים את נקודות החשמל.
טעות 9: להתאים את עיצוב הבית לרהיטים קיימים (ישנים) שחבל לכם להחליף
למה זאת טעות בעיצוב הבית?
כי רהיט קיים, גם אם הוא חדש יחסית, הוא פריט ארעי בביתכם ולא נכון להתאים את תכנון הקירות אליו. בנוסף, אם תתעקשו להיצמד לרהיט ספציפי, תצטרכו להתאים את העיצוב אליו. ואז רהיט אחד ישן יכתיב את הסגנון עבור הרבה רהיטים חדשים שיקנו.
אז מה עושים?
הניחו למי שמתכננת לכם את הבית, לתכנן אותו בצורה אופטימאלית, והקשיבו לעצתם בנוגע לרהיטים שהיא ממליצה להשאיר. תנו לה לתת לכם רעיונות משלה למקומות אחסון "חכמים".
טעות 10: לקחת מעצבת פנים לעיצוב הבית ולא באמת להקשיב לה
למה זו טעות?
כי בזאת הפסדתם את היצירתיות והרעיונות החדשים שבגללם לקחתם אשת מקצוע מלכתחילה. הלא אם הייתם סומכים על עצמכם ב- 100% במה שנוגע לעיצוב הבית שלכם, הייתם מוותרים על שירותיה של מעצבת, לא?
אז מה עושים?
אם בחרתם מעצבת פנים רגישה ומקצוענית, שאינה מתנהלת מתוך אגו, היא תעשה הכול כדי שהבית יהיה לטעמכם ועל פי סגנונכם. אז תנו לה לעבוד והקשיבו לה, כדי שהיא תוכל להכניס את הטאץ' העיצובי שלה, שבזכותו שכרתם את שירותיה מלכתחילה. זה לא אומר שאתם צריכים לעשות כל מה שהיא ממליצה עליו. עיצוב פנים זו יצירה משותפת של מעצבת פנים ולקוח. אז תנו למעצבת את המקום שלה, כדי שהתוצר הסופי יהיה יצירה ולא פשרה.
איך מתכננים בית מושלם ומדויק עבורכם?
יש עוד טעויות רבות אחרות שקצרה היריעה מלהזכיר… אם אני כמעצבת עשיתי טעויות (אחרי שלמדתי עיצוב פנים), מה ימנע מכם לעשות אותם? עשו לעצמם טובה: בפרויקט הבנייה הכי חשוב של חייכם, קחו מעצבת פנים מנוסה ומקצוענית.
מוזמנים ליצור קשר, ענבל קרקו, עיצוב פנים ופנג שואי, 050-2005415
כדי לצמצם למינימום טעויות בעיצוב הבית, התייעצו עם מעצבת פנים. בדיוק כמו שלא תיגשו לבית משפט לי עורך דין.
הדרך הטובה ביותר לחסוך כסף בעיצוב הבית היא להימנע מטעויות יקרות ולתת למומחית לעניין להוביל אתכם בדרך הכי קצרה.