עיצוב בית נגיש

צילה וגילה, שתי לקוחות שלי כרגע, שתיהן סביב גיל 60, האחת אלמנה טריה, השניה גרושה ותיקה. שתיהן (כל אחת בנפרד) רכשו דירת קבלן קטנה בעיר הגדולה ושתיהן מתרגשות מאוד לקראת הפרק הבא בחייהם. עיצוב דירה הוא תהליך כיפי, שכולל תכנון מטבח וסלון וחדר שינה וקירות דקורטיביים ומחשבה על פינוקים ואירוח ובילוי ושעות פנאי, אבל כשהלקוחות סביב גיל 60, אני אתייחס גם לנושא נגישות, מהסיבה הפשוטה: יש סיכוי שזו הדירה שבה יזדקנו. כבר בשיחות הראשונות שלנו, שוחחתי עם שתיהן על חשיבות עיצוב בית נגיש. אבל התגובה שלהן הייתה כל כך שונה.

עיצוב בית נגיש| סלון ופינת אוכל בבית נגיש| ענבל קרקו עיצוב פנים ופנג שואי
מעברים רחבים בבית נגיש שעיצבתי ברחובות. לפרויקט המלא לחצו על התמונה

למה השוני בגישה לנגישות בין אנשים שונים?

צילה, התאלמנה מבעלה אחרי מחלה קשה. בחודשים האחרונים לחייו, הוא היה בכיסא גלגלים והם נאלצו לשפץ ולהתאים את הבית שלא היה נגיש לכיסא גלגלים. לכן היא מודעת היטב לנושא הנגישות ולחשיבות של בית נגיש וביקשה אותו עוד לפני שהצעתי. אבל לגילה, הנושא הזה פותח דיון במחשבות, שהיא מנסה להדחיק. היא מרגישה את עצמה צעירה, לא רוצה לחשוב על הזקנה, מסרבת לדמיין את עצמה בכיסא גלגלים ומתנגדת לכל הצעותיי להנגיש את הדירה. לדוגמא: בדירה של גילה מתוכננת אמבטיה ואני מאוד ממליצה לה להפוך אותה למקלחון, אליו ניתן להיכנס גם עם כיסא גלגלים. אבל גילה "לא מתכננת" להיות בכיסא גלגלים. היא רואה את עצמה צעירה ובריאה לנצח נצחים….זה נראה לה בזבוז כסף, היא מעדיפה להשקיע אותו במקומות אחרים. לשמחתי הצלחתי לשכנע אותה להפוך את האמבטיה למקלחון, כששאלתי אותה איך תכנס לאמבטיה אם ״ייתפש״ לה הגב כשהיא גרה לבדה? זה כבר נשמע לה הגיוני…תרחיש שהיא כן מוכנה לקחת בחשבון.

אז מה חשוב בעיצוב בית נגיש? (צפו בתמונות להמחשה)

עם כל הקושי לחשוב קדימה, עיצוב בית או דירה נגיש חשוב מעין כמוהו ואני מרגישה תחושה של שליחות כשאני מדברת על זה עם לקוחותיי. בדיוק כמו מחשבות על קרן פנסיה וצוואה – דברים שאנחנו אוהבים להדחיק, חשוב להקדיש מחשבה גם לנושא נגישות הדירה. אז מה חשוב לקחת בחשבון?
– מעברים רחבים, להבדיל ממסדרונות צרים ומתעקלים ופתחים ברוחב 90 ס״מ לפני משקוף (המאפשרים מעבר קל של כיסא גלגלים).
– תכנון העמדת הכלים הסניטריים במקלחת כך, שיהיה קל להתנועע שם עם כיסא גלגלים ולהגיע לכל מקום ללא עזרה.
– ויתור על אמבטיה לטובת מקלחון רחב ונוח
– ללקוחות שמשתפים פעולה, אני מזכירה בזהירות את המטפל הזר…זאת עובדה שרבים מהקשישים כיום מטופלים ע״י מטפל צמוד ואם זה אפשרי, אולי כדאי לתכנן עבורו חדר ומקלחת נפרדת. אבל זה למתקדמים…

תהליך העבודה:

את תכנון הבית אני עושה כהרגלי בתלת ממד ודרכו ממחישה ללקוחותיי כמה הנגישות חשובה ואיך היא עשויה להקל על חייהם בעתיד. שנייה אחרי זה אנחנו שוכחים מכל הסיפור ומתפנים לחלקים הכייפים של העיצוב, כמו לתכנן את המטבח, את אזור האירוח וחדר השינה.
לפרטים נוספים על עיצוב פנים יוקרתי לבני 50 פלוס לחצו כאן. 

אז שתהיו לי צעירים ובריאים.

ענבל קרקו, עיצוב פנים ופנג שואי

050-2005415

עיצוב בית נגיש, שאלות שכיחות:

עיצוב בית נגיש הוא תכנון בית שמותאם לאנשים מבוגרים או לאנשים עם מגבלת תנועה. 

עיצוב בית נגיש מומלץ לכל מי שעושה שיפוץ אחרי גיל 60. 

תוכן עניינים

תמונה של ענבל קרקו

ענבל קרקו

נעים להכיר. שמי ענבל קרקו ואני מעצבת פנים משנת 2009.

הגעתי לעיצוב פנים אחרי שנים של עיסוק באמנות בכלל ובציור בפרט;

יצירתיות זו התכונה הדומיננטית שלי. הגעתי למקצוע הזה, כי מה שמפחיד אתכם מרגש אותי. מה שאתם רוצים שיהיה מאחוריכם, הוא בדיוק האתגר והסיפוק שלי.

כן, כזאת אני, "משוגעת" על שיפוצים ובדיוק במקצוע הנכון.

דילוג לתוכן